16 Mart 2015 Pazartesi

Hatalı Gönderim Nedenleri

En büyük sorunumuz sanırım başarısız gönderimler. Bunun birçok nedeni var. Öncelikle bizim tarafta bu işlem için sürekli iyileştirmeler ve geliştirmeler yapıldığını belirteyim. Oyun servislerinde yapılan değişiklikler, kimi zaman yaşadığımız banlanmalar dahil hızla müdahele etmek için tetikte bekliyoruz diyebilirim. Gönderimlerimiz sonrası gelecek olan oyun verisinin türlü sebeplerle bölünmesi ya da ulaşmaması sonucu hatalı gönderimler meydana gelebiliyor. Bu tür durumlar için, eğer hatalı gönderim var ve/veya bize gelen veri bozuk ise, biz gönderimi tekrarlıyoruz. Bu tekrarlama işlemi de 3 kere yapılıyor. Tüm problemli durumlar için yapabileceğimizin en iyisini  sizler için yapmaya çalışıyoruz. Esasında Lords&Knights bizlere webapilerini açsa, kardeş kardeş anlaşabilsek, bu tarz sorunlar  kalmayacak bile. Neyse, zoru seviyoruz... : )

  • Saldırı - savunma yapacağınız kaleden fazla asker yazmanız.
  • Saldırı - savunma planladığınız kaleden, askerler çıkışı yapmadan saldırıya uğranması , asker sayısının azalması, sizin askerleri başka yere göndermeniz sonucu planlanan asker sayısı kadar asker bulunmaması. 
  • Planladığınız saldırı gönderilirken, kaledeki asker sayılarında geçiçi olarak düşme yaşanmayabilir. bu nedenle planlamaya başlamadan hemen önce logout- login olup güncel kale - asker bilgilerini tekrar yükleyebilirsiniz sisteme. Böylece tutarsızlıkları önlemiş oluruz.

Bir de tabi kullanım kaynaklı problemler olabiliyor ki bunun önüne geçmek de sizlerin elinde.

Ne yazıkki  Lords&Knights oyununa sizler iphone üzerinden girdikten sonra, ipad üzerinden ya da başka biri giriş yaptığında hesap düşmekte. Özetle session düşmekte ve tekrar login olmanızı istemektedir. Aynen bu şekilde, biz de siz bizim sisteme üye olduktan sonra, login session bilgilerinizi şifreleyip kullanıyoruz. Saldırı, savunma, kale - kullanıcı arama işlemlerini yapabilmemiz için sizin gibi login olup, session almamız ve sonraki adımları o session bilgileri üzerinden işlememiz gerekiyor.  Siz sitemiz üzerinden saldırı planladınız, saldırı takır takır gönderim yapmaya başladığında, siz ısrarla telefonuna girip, sürekli session almaya çalıştığınızda, bilinki bizim servisin sessionlarını da düşürüyorsunuz. Sorunumuz burada başlıyor. Biz saldırı- savunma görevini yerine getirirken komut gönderdiğimizde, sizin login olmakta ısrarcı olursanız, bizim servisimiz 3 denemeden sonra bir sonraki saldırı planına geçiyor. Bu nedenle saldırı - savunma planladıktan sonra hesabınızızdan sürekli session düşürmeye çalışmayınız!

Yine gönderim sıkıntılarına neden olan ve Lords&Knights’ın kabul etmediği gönderimleri aşağıda listelemeye çalıştım;

Yukarıdaki kriterlere dikkat ederek oynandığında sorunsuz gönderim yapılabiliyor diyebiliriz. 

Oyunu kolaylaştırmaya çalıştığımız için, bazılarına bu durum oyun kurallarına aykırı gelebilir. Fakat kale sayısı arttıkça, kontrol etmesi çok zorlaşıyor, uykusuz geceler artıyor ve oyun yaşamımızda çok fazla zaman tüketmeye ve çevremizi mutsuz etmeye başlıyor. Bu hizmeti yazmamdaki temel amaç da bu aslında. Güzel , sorunsuz saldırılar için elimizden geleni yapıyoruz.

Sevdiklerinizle bolca vakit geçireceğiniz, güzel oyunlar dilerim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder