12 Mart 2015 Perşembe

Defence Planing (Savunma Planlama)

Defence Planing (Savunma Planlama)


  Savunma planladığımız sayfamızdır.  



Command (Görev Menüsü)

Planing Type (Planlama Türü)


3 çeşit savunma yapısı desteklenmektedir. 

Defense (Savunma)


Savunma askeri göndermek için kullanılır. "Arrival Time" ve "Target Castle" seçimi yaptıktan sonra "Show on Grid" seçimi yapıp, Grid üzerinden gönderilebilen askerler görüntülenmektedir. Askerleri seçtikten sonra, "Automatic Send" butonu ile işlemi tamamlayabilirsiniz. 

Servisimiz kaledeki askerlerin gönderim zamanı geldiğinde, göndermeye başlıyacaktır. 

Toplu saldırı alan kalelere aynı anda savunma askeri gönderebilemek için çok güzel bir sistemdir. Bölünmüş savunmalar, savaş sonrasında çok kolay ölmektedir.  Bildiğiniz üzere saldırı alan kaleden düşmanı yenebilmenin 2 yolu vardır. 
  1. Saldırı günücü tahmin edip, onu kesecek büyüklükte savunma askerini kaleye savaş sırasında ya da öncesinde ulaştırabilmek. bunun için bu sistem çok etkilidir. 
  2. Savaşı uzatabildiğiniz kadar  uzatıp, dışarıdan gelen savunmalar ile sürekli düşman kuvvetini eriterek, savaşı kazanmak. Bu yöntem için ise "Package " özelliğini seçmeniz gerekmektedir.

Package (Paketleme)


Parçalı savunma göndermek için kullanılmaktadır.   Bu özelliği seçtiğinizde ek olarak 4 yeni alan açılmaktadır. öncelikle "Arrival Time" ve "Target Castle" seçimi yaptıktan sonra , diğer 4 alanında doldurulması gerekmektedir. Grid üzerinden asker seçmeden, otomatik gönderim özelliğine sahiptir. "Show On Grid" linkine tıklayarak, aşağıda gönderilecek asker ve zamanları görebilirsiniz. 

Sizin girdiğiniz zaman aralıkları, tekrarlama süresi ve gönderilecek asker bilgisine göre plan oluşturulmaktadır. Burada ki algoritmamız ise; En uzak kaleden - en yakın kaleye doğru, belirtilen zaman birimlerinde ulaşacak şekilde,  öncelikli savunma askeri incelenmektedir. Buradaki öncelik ise en yavaş askerden, en hızlı askere doğrudur. Eğer savunma askeri bulunamaz ise yine aynı yapı ile en uzak kaleden - en yakın kaleye doğru , en yavaş saldırı askerinden - en hızlı saldırı askerine doğru tüm kaleler gözden geçirilir. İlk bu duruma uyan asker ve kale planlamaya dahil edilir. Siz 2 saat lik bir aralık belirtirseniz ve o aralık için 10dakika aralıklarda ayarladığımızda, 12 tane savunma askeri, 10 ar dakikalık zamanlar içerisinde gönderilmeye başlanır. düzenli şekilde askerler gönderilmeye başlanır. Eğer güzel bir dağıtım söz konusu oldu ise, o zaman tüm savunma askerleri son dakikaya kadar beklemeden yola çıkmış bile olur. Ne kadar çok önceden planlarsak , o kadar verimli ve güzel dağılım sağlamış oluruz. 



Package Begin - End Time  (Paketleme Başlangıç - Bitiş Zamanı)


Savunma gönderilecek aralık seçilmektedir. Bu zaman aralığında "Package Repeating Minute" alanındaki değer kadar savunma planlaması yapılmaktadır.

Örneğin; 00:00 başlangınç, 02:00 bitiş zaman aralıklarında "Package Repeating Minute" : 10 yaptığımızda ,  2 saatlik zaman birimini 10 ar dakika aralıklarla bölecektir.

Package Soldier Count (Paketteki Asker Sayısı)


Gönderilecek savunma askerlerinin sayısını belirler. Kaçar adet gönderilmesi gerektiğini bu alandan 
yönetebilirsiniz. 

Package Repeating Minute (Pakettin Tekralanacak Dakikası)


Girdiğiniz zaman aralığını kaç dakika aralıklarla gönderilemesi gerektiğini bu alan üzerinden yönetebilirsiniz.  Benim tavsiyem 9 yapmanız. Arada 1 dk lık avantaj her zaman olsun. saniyelerle kaybetmenizi istemem. 


Synchronize Defense (Senkron Savunma)


"Defense" türü ile aynı özelliklere sahiptir. amaçta aynıdır. tek farkımız senkron olarak göndermesidir. Bu türde "Main" ve "Sub" gönderim vardır. ilk gönderilecek savunma planı "Main" , sonraki ise "Sub" olarak adlandırılır. "Main" plan gönderildiğinde, "Sub" kayıtların zamanı beklenmeden gönderimleri "Main" kayıt ile ilişkilendirerek gönderilmektedir.

Burda "Main" kaydın gönderilememesi ya da Lords&Knights sunucularından "TransID" gelmediği zaman "Sub" kayıtlardan ilk gidecek olan "Main" kayıt yapılır ve onun zamanının gitmesi beklenir.




Grid 


"Defense" ve "Synchronize Defense" savunma türleri için kullanılması daha doğrudur. Mutlaka "Command" alanını doldurup, "Show On Grid" linkine tıklayıp gidebilecek askerleri görüntüleyin. Bu 2 tür için asker seçmeniz gerekmektedir.

"Package" için asker seçtirmez, aksine "Show On Grid" dediğinizde size zamanlanmış, askerleri listelemektedir.



Executed Defence Plan (Kaydedilmiş Savunma Planları)


Planladığınız savunmaları görebildiğiniz, silebileceğiniz, gönderim durumlarını izliyebileceğiniz sayfamızdır.

Package savunma için farketti ise "Arrival Time" 9 ar dakika aralıklarla artıyor fakat "Attack Time" farklı. Son dakikayı beklemiyor.Ne kadar erken planlarsanız, o kadar erken savunmalar dağılarak, düzenli gönderim gerçekleşmektedir.



Sevdiklerinizle bolca vakit geçireceğiniz, güzel oyunlar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder