18 Mart 2015 Çarşamba

Attack Planning (Saldırı Planlama)

Attack Planing (Saldırı Planlama)


  Saldırıları planladığımız sayfamızdır. 4 çeşit saldırı yapısı desteklenmektedir. Ayrı ayrı hepsinden detaylıca bahsedeceğim.



Command (Görev)


Saldırı ayarının yapıldığı kısım.



Planing Type (Planlanma Türü)


Saldırı türünü seçmeliyiz.
  1. Fake Attack
  2. Attack
  3. Synchronize Attack
  4. Synchronize Fake 

Fake Attack (Sahte Saldırı)


Seçtiğiniz hedef kale ve zamana göre gönderilebilen en  yavaş askeri birimden 1 er tane gönderecek şekilde saldırıyı otomatik oluşturur. Siz kesinlikle kale listesinden asker seçmek zorunda kalmazsınız. "More Settings" kısmından parametrelere göre saldırıları zamanlarında değişiklikler yaptırabilirsiniz. "Export Plan" linki ile saldırı özetini alabilir ya da "Show on Grid" linkine tıklayarak girdiğiniz parametrelere göre yetişen kalenizdeki askerleri görebilirsiniz. Sonuçlara göre zaman ve paremetreleri düzenliyip, tekrar önizlemesini alabilirsiniz. Bu tüm özelliklerden detaylıca bahsediyor olacağım.

Eğer oxCart ların fake saldırılara katılmaması için, aşağıdaki grid üzerindeki "oxcart checkbox" alanını kaldırmanız yeterlidir.

Kullanımı oldukça kolay ve maliyetsizdir. Karşınızdakini sinir etmek için geliştirilmiş, gerçek saldırılarınızı daha kolay gizliyebileceğiniz bir yöntemdir.

Gerçek saldırıları saklamak için Fake saldırı mutlaka kullanınız. Oyun içerisinde çok büyük önem arz etmektedir.


Attack (Saldırı)


Hedef kale ve saldırı zamanının seçiminin yanı sıra grid üzerinden gönderilecek asker sayılarını tek tek seçmeniz, sayılarını girmeniz, gümüş ayarlamanız (gerekirse) gerekmektedir. Sayısını girmiş olduğunuz askerler üzerinden saldırı planı oluşturulmaktadır.

Saldırı öncesinde "Show on Grid" tıklayarak, belirttiğiniz paremetrelere göre ulaşacak askerleri görebilirsiniz. Onların üzerinden asker sayılarını girmeniz gerekemektedir. Bu özellik size yol gösterecektir.

Grid üzerindeki asker sayılarının üzerine tıkladığınızda, altındaki alanı otomatik doldurmaktadır.

Eğer fazla asker girerek ya da  eksik gümüş girerek oluşturacağınız saldırı planları, bizim servisler tarafından  Lords&Knights sunucularına gönderirken "RED" yiyebiliriz. Sahip olmadığınız askeri gönderemezsiniz. Bu taraflarda bug bulunmamaktadır. Oyun her türlü kontol etmektedir.

Not: A kalesinde 100 swordman mevcut. Siz bunu 10 saat sonra gönderecek şekilde planladığınızda, eğer bizim servis A kalesinden 100 swordman gidecek şekilde gönderim gerçekleştirmektedir. Fakat kaleniz saldırıya uğrarsa, ya  da siz 100 swordman den 1 tane bile sağ sola gönderirseniz, 100 swordman bulunmaz ise o gönderiminiz Lords&knights serverları tarafından kabul edilmemektedir. Bu tarz gönderilememe sorunları meydana gelebilir. Bu durumlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu durum tüm asker planlamaları için gerçerlidir.

Saldırı ile birlikte mutlaka Fake saldırılarda planlayınız. Karşı tarafın savunmalarını ne kadar çok bölersek, gerçek saldırının hangi kalelere olduğunu anlamalarını zorlaştırdıkça, zafer kaçınılmaz olacaktır.


Synchronize Attack (Senkron Saldırı)


Attack yapısı ile aynı mantıkta. Sadece gönderim yapısında değişiklik mevcuttur. Gönderim zamanında en yavaş giden ve ilk gidecek olan saldırı bilgisi "Main" olarak adlandırılır. Diğer kayıtlar ise "Sub" kayıt olarak işlenmektedir. "Main" gönderim zamanı geldiğinde ve başarılı ise Lords&Knights sunucundan gelen bilgide TransID değeri yakalanır ve diğer "sub" kayıtlar hemen transID ile bağlanarak gönderilmeye başlanır. Diğer "sub" kayıtların zamanın gelmesi beklenmez. Oldukça hızlı bir şekilde tüm saldırı gönderilmeye çalışılmaktadır.Çünkü Lords&Knights tarafından bloklanacak saldırı gönderimlerini, erkenden görebilir, erken çözüm üretebilirsiniz.

Eğer transID yakalanamaz ya da "main" kayıt gönderilemez ise, "sub" kayıtlar arasından ilk gidecek olan kayıt "main" kayıt olarak düzenlenir ve zamanı geldiğinde "main" kayıt yukarıda anlatıldığı gibi tekrar gönderim süreçine girer.

"Random Delay" özelliği senkron saldırı için saniye olarak çalışmakta ve saldırıları geçiktirmektedir. Çok hızlı gönderimleri yavaşlatmak ve elle giriyormuş gibi davranması sağlanabilir. Önerimiz 10 değeri girmenizdir.

Synchronize Fake (Senkron Sahte Saldırı)


Fake Attack yapısı ile aynı mantıkta. Sadece gönderimi Synchronize Attack yapısı ile gönderilmektedir. 1 tane "main" kayıt, n tane "sub" kayıt tanımlanır. "main" kayıt gönderilmesi ile birlikte, "sub" kayıtların zamanı beklenmeden gönderilmeye başlanır. Çok hızlı gönderime sahiptir.

"Random Delay" özelliği senkron saldırı için saniye olarak çalışmakta ve saldırıları geçiktirmektedir. Çok hızlı gönderimleri yavaşlatmak ve elle giriyormuş gibi davranması sağlanabilir. Önerimiz 10 değeri girmenizdir.

Arrival Time (Varış Zamanı)


Saldırının varacağı tarih ve saatin seçildiği kısımdır.


Target Castle (Hedef Site)


Saldırı yapılacağı kalenin seçildiği alan.

Kale eklemek için "Add" butonuna tıklayıp , aşağıda açılan alan üzerinden kale adı ve kale linkini yazıp "Save" linkine tıklamanız yeterlidir. Sonrasında Kale seçimi yaparak işleme devam edebilirsiniz.


Castle link formatı  2 şekilde de desteklenmektedir.
  1. l+k://coordinates?16510,16291
  2. 16510,16291
Kaydettiğiniz kaleleri ise menüden "Saved Castles" seçerek ulaşabilirsiniz.

Make Castle Distance Control  (Kale Mesafe kontrolü Yapılsın)


Saldıracağınız kaleler ile sizin kaleler arasında mesafe kontrolü yapmaktadır. Örneğn ; sizin kale 100 puan ise, maksimum 100 birim uzaklıktaki kaleye saldırabilir.

Bu özelliği seçtiğinizde  "Show on Grid" linklerine tıklayarak aşağıdaki Grid üzerinde belirttiğiniz zaman aralığında yetişecek askerleri görebilirsiniz.

Bazı Lords&Knights sunucularında böyle bir kural mevcut. Eğer kurala uyulmaz ise, saldırınız Lords&Knights sunucu tarafından red edilmektedir. Gönderim başarısız olur.


Internal Time Begin - Internal Time End 


Saldırının hangi zaman aralığında başlıyacağını belirtebilmeniz içindir.

Örneğin; Şu an saat 16:00 ve siz saldırı sabaha karşı 08:00 da yapacaksınız. fakat saldıracağınız düşman kalesi size çok uzak değil ,3-4 saat lik bir mesafede (lancer ile). Tüm gün gönderecek şekilde saldırı değilde, gece "internal time begin ": 03:00 , "internal time  end": 08:00 olarak ayarladıktan sonra, "show on grid" seçimi ile yetişecek asker sayısını görebilirsiniz. seçtiğiniz askerlerden planlamanızı yapabilirsiniz. Saldırılar 03:00 ile 08:00 arasında gönderilmeye başlıyacaktır. Düşman uyurken, sizin saldırılar düzenli olarak gönderilmeye başlıyacaktır.

Bu özelliği 4 saldırı türü içinde desteklenmiştir.


Spread the Attack Time (minutes)


Saldırı zamanını uzatmak için kullanılır. Attack türü saldırılar için idealdir.

Örneğin; Sizin saldırı saat 08:00 da. fakat siz 09:00 a kadar olan saldırılarında gitmesini istiyorsunuz. O zaman bu özelliğe "60" yazarak 1 saatlik uzatma eklemiş oluruz. "Show On Grid" link i üzerinden 1 saat daha uzayacak şekilde yetişen askerleri görebilirsiniz. seçimlerinizi yapıp, planlamanız yeterlidir.


Random Delay Range (0-10) (minutes)


Fake Attack - Attack modları için kullanılmalıdır. saldırılara random geçikmeler meydana getirir. Bu parametrenin amacı bot uygulaması üzerinden gönderilmediğini karşı tarafa hissettirmek içindir.

Örneğin; 10 değeri girdiğinizde. planladığınız saldırıya random 0-10 arası bir değer üreterek ekler. sizin saldırı 08:00 ise, saldırılar 08:00 ila 08:10 arasında dağılarak gönderilecektir.



Automatic Send (Otomatik Gönderim)


Command kısmından girdiğiniz ve Grid üzerinden seçtiğiniz değerleri düzenli olarak sisteme kaydeder. Servislerimizde zamanı geldiğinde saldırı türünün davranışlarına göre işlem yaparlar.

Bu işlemi yapmadan önce mutlaka "Command" kısmından kale seçimi, saldırı türü seçimi ve saldırı tarihini mutlaka girmeniz gerekmektedir. Saldırı türüne görede aşağıdaki "Grid" üzerinden asker leri seçmelisiniz. Unutmayındaki Fake saldırılar için Grid üzerinden asker seçmenize gerek yoktur.

Mutlaka "Command" alanını doldurduktan sonra "Show on Grid" link ine tıklayıp , Grid üzerinde yetişebilen askerleri görüntüleyin. Ona göre seçimlerinizi düzgün yapın ve "Automatic Send" e tıklayın.


Export Plan (Plan Çıktısı)


"Command" alanındaki girdiğiniz bilgi ve Grid üzerinden seçtiğiniz askerlere göre son planlanan halini bu link e tıklayarak görebilirsiniz. Fake saldırılar için Grid den asker seçmenize gerek yoktur.

"Export Plan" önceside Attack tipi için mutlaka "Show On Grid " seçimi yapıp , yetişen askerleri görüntüleyip, seçimlerinizi doğru yapınız.


Show On Grid  (Grid Üzerinde Gösterim)


"Command" alanındaki girdiğiniz verilere göre aşağıdaki Grid üzerinde kalelerinizden yetişecek askerlerin altlarında sarı ile işaretli yetişme zamanları yazmaktadır.

Mutlaka her saldırıyı planlarken "Target Castle" ve "Arrival Time" değerleri tanımladıktan sonra bu özelliğe tıklayınız. Grid üzerinde mutlaka yetişen askerlerinizi görüntüleyiniz. Yanlış sayıda asker göndermenizi istemeyiz.


Grid


Tüm kalelerinizi ve kalenizdeki askerlerin listelendiği alandır. planlama yaparken burdan kaleden asker seçimi yapılmaktadır. Fake saldırılar için asker seçmenize gerek yoktur.

Siz saldırı planladığınızda, plana aktarılan askerlerin her biri mevcut gösterim ekranından azaltılmaktadır. Öneri : Son güncel kale asker bilgilerini alabilmeniz için, tekrar siteye login olunuz.

"Show On Grid " özelliğine tıkladığınızda grid üzerinde "Command" alanındaki parametrelere göre yetişen askerlerin altında sarı ile işaretli varış zamanları yazmaktadır. mouse ile üzerinende durduğunuzda size o askerin ne zaman varacağını tooltip olarak gösterecektir.

Kaledeki asker sayılarının üzerine tıkladığınızda, aşağısındaki alanı otomatik dolduracaktır.

Grid üzerindeki "OXcart" resminin yanındaki alan Fake saldırılara dahil edilip , edilmiyeceğini belirlemektedir. "oxcart" lar bizler için değerlidir. mutlaka fake saldırılarda boşuna harcamayınız.

Grid üzerinde "Silver" resminin üzerine gittiğinizde, askerlerin gümüş kapasitelerini görebilirsiniz.







Executed Attack Plan (Kaydedilmiş Saldırı Planı)


Planladığınız saldırıları görebildiğiniz, silebileceğiniz, gönderim durumlarını izliyebileceğiniz sayfamızdır.








Sevdiklerinizle bolca vakit geçireceğiniz, güzel oyunlar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder